Lär känna Göteborg

Att göra i Göteborg

Göteborg är en stad som är lätt att lära känna – och lätt att tycka om! Visst kan havsvindarna och regnet ibland kännas påfrestande, men det finns alltid gott om ställen dit det går att söka sig om vädret inte visar sig från sin bästa sida.

Njut av utsikten

Det speciella läge som Göteborg har gör att utsikten är något extra. Staden är väldigt kuperad och det är inte särskilt svårt att hitta bra utsiktsplatser. Två exempel är Masthuggskyrkan och Skansen Kronan, där det går att se ut över staden, älven och hamninloppet, och skärgården som ligger där utanför. Dessutom är det två historiska platser som kan vara värda ett besö käven för sin egen skull. Skansen Kronan är en del av en försvarsanläggning med sina rötter i 1600-talet. Masthuggskyrkan är en kyrka byggd i början av 1900-talet och en av Göteborgs mest kända byggnader, med tanke på sitt speciella läge.

En stad för shopping

Känner du snarare för att lära känna staden genom lite shopping finns det också goda förutsättningar. Precis vid tågstationen ligger Nordstan, ett stort köpcenter som innehåller allt du kan önska dig. Sen sträcker sig centrum upp mot Avenyn, den kända gatan som också är ett centrum för kultur. Där finns teatrar, det stora stadsbiblioteket och Göteborgs konstmuseum, för att nämna några saker. Feskekörka är den perfekta platsen för alla som älskar fisk och skaldjur och som vill njuta av dessa västkustens specialiteter. Tyvärr är Feskekörka tills vidare stängt, men byggnaden finns kvar och det går att åtminstone njuta av arkitekturen. I Linnéstaden finns ett utbud av mindre affärer med mer konstnärlig inriktning, för den som är trött på att alltid hamna hos de stora kedjorna.

Upptäck Göteborg tillsammans med barn

För barnen är Liseberg kanske den allra bästa delen av Göteborg, ett nöjesfält som bjuder på åkattraktioner av olika slag, lotterier och en vacker miljö. Även Universeum och Slottsskogen kan passa för barn. I Slottsskogen finns det förutom stora och lekvänliga ytor olika sorters djur. Universeum är ett vetenskapscentrum med utställningar som passar för barn och där finns dessutom en stor akvariehall och en regnskog inomhus, med levande djur.