Fakta om Göteborg

Ta en weekendresa till Norge från Göteborg

Från Göteborg är det inte långt till Norge. Bilvägen till Oslo tar drygt tre och en halv timme, men det finns andra färdsätt och destinationer som gör resan ännu kortare. Passa på att besöka vårt grannland, men var också noga med att förbereda dig och ha korrekta dokument till hands.

Har någon i Norge krävt apostille från dig?

Norge är precis som Sverige anslutet till Haagkonventionen, vilket betyder att du kan använda en apostilletjänst för att intyga att ett dokument och signatur är äkta. Hos Apostille24 kan du snabbt få apostille i både Göteborg och Stockholm och andra städer i Sverige. Behöver du av någon anledning ta med personbevis, fullmakt eller annat, kan du alltså ta hjälp av Apostille24, oavsett om du bor befinner dig i Stockholm eller Göteborg.

Olika färdsätt till Norge

De primära sätten att ta sig från Göteborg till Oslo är via flyg, buss eller tåg. Så klart kan du också köra själv. Om du flyger kommer du behöva ta dig från flygplatsen till staden. Tar du tåget från flygplatsen närmast Oslo (Oslo Gardermoen), är du framme vid Oslo Sentralstasjon på dryga 20 minuter. De elektriska bussarna tar dig till rätt gate på hemresan!

Flyg är antagligen snabbast om du befinner dig på östkusten eller långt norrut i Sverige, men från Göteborg bör du överväga buss och tåg. Båda alternativen är mycket billigare och endast marginellt långsammare. Reser du under rätt tid kan du komma undan med att endast betala några hundralappar för en tur- och returresa till Norge.

Mycket att hitta på i Norge

Vad du ska göra i Norge är naturligtvis upp till dig. Shopping och sightseeing kan hålla dig sysselsatt i många dagar om det är din grej. Annars har utelivet och restauranger ett mycket gott rykte i hela världen, så även kulturlivet.